حفظ سلامت آب و خاک کشاورزی در برنامههای توسعهای کشور
مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی گفت: به منظور جلوگیری از آلودگیهای محیطی و منابع آب و خاک بخش کشاورزی، باید جانمایی طرحها و پروژههای بخشهای مختلف در برنامههای توسعهای، مطابق برنامه آمایش سرزمین طرحریزی، برنامهریزی و مصوب شود.
به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار، در چهارمین نشست دبیرخانههای سلامت دستگاههای اجرایی کشور در سال 1403 که با حضور نمایندگان کمیته سلامت وزارتخانهها و سازمانها، رئیس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، به میزبانی شرکت مدیریت آب ایران برگزار شد؛ ابوالفضل رئوفی مشاور وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: لحاظ کردن حجم آب مصرفی در بخشهای محیط زیستی و نیز هدررفت منابع آبی از حوزه آبریز تا شبکه توزیع، در حجم آب مصرفی بخش غذا و کشاورزی صحیح نبوده و به استناد مواد قانونی 24 و 26 قانون توزیع عادلانه آب، “تامین آب سالم و باکیفیت مورد نیاز بخش کشاورزی” و نظارت بر آن، از تکالیف ابلاغی دستگاه اجرایی مربوطه است.
وی ادامه داد: مواد 14 و 15 قانون حفاظت از خاک مصوب 1398.03.20، مادههای 7، 9 و 19 و تبصرههای مرتبط در آییننامه اجرایی قانون حفاظت از خاک و ماده 688 قانون مجازات اسلامی نیز در رابطه با این مهم تاکید میکند.
مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی در راستای تولید سالم و پایدار محصولات کشاورزی و نیل به خودکفایی محصولات اساسی، ضمن ارائه گزارش مختصر و مصداقی معضلات و چالشهای ورود آبهای نامتعارف به بخش کشاورزی در استانهای تهران، البرز، سیستان و بلوچستان، قزوین، لرستان، گیلان و …، بر ضرورت ایجاد و تکمیل تصفیهخانههای روستایی و شهری استاندارد، رفع معضلات رهاسازی پسابهای غیراستاندارد تصفیهخانهها و رواناب سطحی و آبهای آلوده در کانالها و اراضی کشاورزی و آب در دسترس بهرهبرداران و همچنین توجه ویژه به حفظ و صیانت بخش کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: به منظور رفع معضلات و چالشهای بینبخشی که به برخی از آنها اشاره شد، لازم است جلسات کارشناسی و تخصصی با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی مرتبط برگزار شود.
رئوفی افزود: به منظور جلوگیری از آلودگیهای محیطی و منابع آب و خاک بخش کشاورزی، باید جانمایی طرحها و پروژههای بخشهای مختلف در برنامههای توسعهای، مطابق برنامه آمایش سرزمین طرحریزی، برنامهریزی و مصوب شود.
محمداسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز در این نشست، ضمن اشاره به تصویب سند ملی امنیت غذایی در هفدهمین جلسه شواری عالی سلامت و تدوین اقدامات دستگاهها با هدف تامین غذا و آب سالم در کشور، از نمایندگان دستگاههای دولتی درخواست کرد که در تمام برنامههای آیندهنگری و راهبردی دستگاهها، «تغییر اقلیم و نقش آن در سلامت» و «سند ملی امنیت غذایی» را مورد توجه قرار دهند.
در ادامه پس از تبیین اهداف نشست، گزارشهای اطلاعات پایه عملکردی حوزه آب و فاضلاب کشور، تغذیهگرایی سدهای تامین کننده آب شرب و راهکارهای بهبود و همچنین مروری بر اجرای سند راهبرد ملی بهبود کیفیت آب شرب و برنامه ایمنی فاضلاب ارائه شد.
همچنین پس از ارائه نظرات، پیشنهادات و راهکارهایی در راستای تحقق سلامت و امنیت غذایی در کشور، اهتمام و همافزایی کلیه دستگاههای اجرایی در اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه مورد تاکید قرار گرفت.
برچسب ها :اخبار کشاورزی ، پایگاه خبری کشاورز نگار ، پایگاه خبری کشاورزی ، خبر کشاورزی ، خبرگزاری کشاورزی ، رسانه کشاورزی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0