کد خبر : 5239
تاریخ انتشار : جمعه ۷ مهر ۱۴۰۲ - ۷:۱۰

فرصت بی‌نظیر سرمایه‌گذاری در شیلات

فرصت بی‌نظیر سرمایه‌گذاری در شیلات
وزیر جهادکشاورزی گفت: سرمایه‌گذاری در شیلات؛ صید و صیادی و آبزی‌پروری، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار آبخیزداری و آبخوان‌داری سه اولویت مدیریت کلان کشاورزی کشور را تشکیل می‌دهد.
وزیر جهادکشاورزی گفت: سرمایه‌گذاری در شیلات؛ صید و صیادی و آبزی‌پروری، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار آبخیزداری و آبخوان‌داری سه اولویت مدیریت کلان کشاورزی کشور را تشکیل می‌دهد.
به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار، محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی که به منظور بازدید از پروژه‌های بخش و رونمایی از نقشه راه محصولات کشاورزی به استان همدان سفر کرده است، در دیدار با کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان تویسرکان استان همدان اظهار کرد: بر اساس اسناد بالادستی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری، تامین و تدارک غذای ۸۵ میلیون ایرانی بر عهده کشاورز و تولیدکننده داخلی است.
وی در ادامه افزود: برای ادای این وظیفه باید نگاه کل حاکمیت از دولت تا مجلس و دستگاه قضا، معطوف به بخش کشاورزی و اولویتِ یکِ آن، یعنی؛ تامین غذا و معیشت مردم باشد و لازم است، در بودجه سال ۱۴۰۳ شرایط به نفع کار تولید و تامین غذا تغییر کند.
نیکبخت با ابراز تأسف از کاهش بودجه در برخی زیر بخش‌های پایه کشاورزی، گفت: در سال ۱۴۰۱ اعتبار آب و خاک به عنوان زیر‌ساخت، زیربنا و بستر کشاورزی از ۷ هزار میلیارد تومان به ۳ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت این اتفاق گریبان آبخیزداری و آبخوان‌داری را هم گرفت و غافل از نقش کلیدی آن در کنترل سیلاب، جلوگیری از فرسایش خاک و تغذیه سفره‌های زیرزمینی، اعتبارات این بخش از ۴ هزار میلیارد تومان در سال گذشته به ۲ هزار میلیارد تومان در بودجه امسال رسید.
وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اختصاص اعتبار لازم در قالب تسهیلات به بخش کشاورزی تصریح کرد: ۵۳۰۰ طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشور با ۴۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در صف انتظار دریافت تسهیلات و منابع مالی است، که در صورت به نتیجه رسیدن آن، از خام‌فروشی ۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی جلوگیری شده و خواهیم توانست با برند سازی و توسعه صادرات، خلق ثروت کنیم.
نیکبخت سرمایه‌گذاری در شیلات را اولویت اول این دوره از مدیریت عنوان کرد و گفت: فرصت بی‌نظیر در این حوزه وجود دارد که آن را از سایر فرصت‌های اقتصادی متمایز ساخته است.
وی صنایع تبدیلی و تکمیلی را دیگر اولویت وزارت جهادکشاورزی برشمرد و گفت: در شهریور ماه، روزانه ۶۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در کشور تولید می‌شود که از این مقدار ۷ هزار تن به مصرف تازه‌خوری می‌رسد و ۲ تا ۳ هزار تن نیز وارد بازار صادراتی می‌شود و مابقی ۵۰ هزار تن در سراسر کشور به واسطه وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی به رب تبدیل شده و در چرخه مصرف و صادرات قرار می‌گیرد.
وزیر جهادکشاورزی از آبخیزداری و آبخوان‌داری با مشارکت مردم، به عنوان اولویت سوم یاد کرد و گفت: در موضوع آب و خاک نسبت به آبخیزداری و آبخوان‌داری، پیش هستیم از این رو، تدوین دستورالعملی برای مشارکت با مردم و واگذاری طرح به صاحبان آن را در دست اقدام داریم که براساس آن بالادست برای سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه به مردم سپرده شده و پایین دست نیز به مالکیت آنها در خواهد آمد.
نیکبخت در ادامه به واحد‌های تولیدی مرغداری اطمینان داد که مشکلات ارزی موجود با پیگیری حل شده است و با جبران عقب ماندگی‌های قبل، حرکت به سمت تامین ذخایر راهبردی ادامه خواهد یافت.
وی در پایان با تاکید بر حضور اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها برای واردات نهاده گفت: با این روش، پول در حساب تعاونی کاریابی شده و در پایان سود هم نصیب اعضا می‌‌شود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.