کد خبر : 5105
تاریخ انتشار : جمعه ۱۶ تیر ۱۴۰۲ - ۶:۳۵

افزایش ۵ برابری تولید نهال منابع طبیعی در استان سمنان

افزایش ۵ برابری تولید نهال منابع طبیعی در استان سمنان
تولید نهال‌های منابع طبیعی با اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با ۵ برابر افزایش به بیش از ۳ میلیون اصله رسیده است.

تولید نهال‌های منابع طبیعی با اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با ۵ برابر افزایش به بیش از ۳ میلیون اصله رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار، جعفر مرادی حقیقی گفت: سال گذشته در این استان نزدیک به ۶۰۰ هزار اصله نهال منابع طبیعی در بخش دولتی تولید شد.

وی افزود: اگر تولیدات نهال‌های بخش خصوصی این استان را هم لحاظ کنیم، میزان تولید در سال جاری و در سال نخست اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت به بیش از ۵ میلیون اصله می‌رسد.

مرادی حقیقی ادامه داد: از ۳ میلیون اصله نهال منابع طبیعی تولید شده در استان سمنان، حدود ۴۰۰ هزار اصله نهال برای زراعت چوب، ۵۰۰ هزار اصله تاغ به منظور بیابانزدایی، ۳۰۰ هزار اصله سنجد برای بادشکن در اطراف مزارع با هدف جلوگیری از فرسایش بادی و مابقی در راستای تقویت و احیای پوشش جنگل و فضای سبز کشت خواهد شد.

وی اظهار داشت: همچنین از ۳ میلیون نهال تولید شده، ۶۰۰ هزار اصله نهال، گلدانی و مابقی به صورت ریشه‌ای است.

مرادی حقیقی، سهم این استان را در تولید نهال در قالب طرح یک میلیارد درخت، ۱۰ میلیون اصله ظرف چهار سال عنوان کرد.

وی میزان مشارکت صنایع و معادن این استان را در این طرح، برای سال نخست قابل قبول ارزیابی کرد و در عین حال گفت: انتظار داریم میزان مشارکت‌ها در بخش خصوصی افزایش یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، فرهنگ‌سازی را از عوامل مهم در افزایش میزان مشارکت مردمی در کاشت یک میلیارد درخت دانست و تصریح کرد: برخی نهادها و دستگاه‌ها از جمله مراکز نظامی و انتظامی و هلال احمر، آماده مشارکت در کاشت نهال‌های تولید شده در استان سمنان هستند.

وی با اشاره به تاثیر ماندگار کاشت یک میلیارد درخت در ترسیب کربن و ذخیره آب، بر ضرورت ایجاد ردیف برای این طرح در برنامه‌های پنج ساله توسعه تاکید کرد و اذعان داشت: ایجاد ردیف بودجه و تامین اعتبار به استمرار این طرح کمک خواهد کرد.

برپایه این گزارش، وسعت نهالستان شهید عموزاده ۱۸.۵ هکتار است و در آن یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار در قالب طرح کاشت یک میلیارد درخت در سال جاری تولید شده است. در این نهالستان حدود ۱۵ گونه بومی از جمله صنوبر، اقاقیا، سوزنی برگ‌ها، توت و زبان گنجشک تولید شده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.