کاشت یک میلیارد درخت و ضرورت مشارکت مردم
مجری طرح کاشت یک میلیارد درخت می گوید در صورت اجرا نشدن این طرح , علاوه بر خسارت های اقتصادی و زیست محیطی, طی 20 سال آینده بسیاری از افراد مجبور به مهاجرت از کشور خواهند شد.
به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار, امروزه تخریب جنگلها و آلودگی های زیست محیطی معضل بزرگی, که گریبانگیر جوامع بشری شده است. نقی شعبانیان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری می گویدفرسایش خاک, آلودگی آب و خاک و تغییر اقلیم از مهمترین این چالش هاست.
مهدی اسماعیلی کارشناس نیز می گوید بالغ بر 30 میلیارد دلار خسارت اقتصادی ناشی از آلودگی هوا در ایران است در حالیکه مرگ ومیر های ناشی از آلودگی هوا نیز سالیانه به 30 هزار نفر در کل کشور می رسد.
به گفته محققان تنها راه جلوگیری از آلودگی هوا وحفظ محیط زیست افزایش جنگلها و پوشش گیاهی است. شعبانیان در این ارتباط می گوید بر اساس کنوانسیون های تغییر اقلیم, تنوع زیستی و مقابله با بیابان هدف گذاری شده است 1 تریلیون درخت تا سال 2030 در دنیا کاشته شود که در این میان امریکا 100 میلیارد , چین 70 میلیارد و عربستان برای کاشت 50 میلیارد درخت برنامه ریزی کرده اند.
در کشور ما نیز مقدمات اجرایی طرح کاشت 1 میلیارد درخت در حال انجام و به گفته مسئولان طرح 1 میلیارد درخت شدنی , اما نیازمند همکاری همه دستگاههای اجرایی است.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در این ارتباط می گوید این طرح به عنوان دستوری از طرف رئیس جمهور و قرار است یک میلیارد در خت طی 4 سال کاشته شود.
احمدی مجری طرح تولید و کاشت یک میلیارد درخت نیز این طرح را مردمی دانسته و وجه متمایز آن را این می داندکه از طرف دولت ریالی اعتبارات برای اجرای این طرح تامین نمی شود.
به گفته احمدی چین با برنامه ریزی برای کاشت 70 میلیارد در خت و عربستان وضعش با 50 میلیارد درخت وضع بهتری از ما دارند و اگر این طرح اجرا نشود 20 سال دیگر شاهد مهاجرت به کشورهای دیگر خواهیم بود.
همچنین فرهنگ سازی ومشارکت مردم و شرکت های صنایع آلاینده عامل موفقیت این طرح است و در این ارتباط احمدی می گوید قانون افزایش بهره وری, قوانین بالادستی و هوای پاک و منابع طبیعی در این مسیر مجاب کرده است که در مقابل تخریب باید احیا صورت گیرد.
به گفته احمدی ماده 50 قانون اساسی نیز در این ارتباط وجود دارد که سالها به آن توجه نشده است اما
اکنون با این طرح می توان از خود مردم و با مردم و برای مردم کشور را احیا کنیم.
اسماعیلی کارشناس محیط زیست نیز می گوید بایستی دولتمردان فرهنگ سازی و آگاهی رسانی را به عنوان مهمترین زیرساخت پیاده سازی و بعد جامعه را در فاز عملیاتی همراه کنند.
نهضت ملی کاشت نهال قرار است از سال 1402 و با کاشت 250 میلیون نهال آغاز بشود.
برچسب ها :اخبار کشاورزی ، خبر کشاورزی ، خبرگزاری کشاورزی ، کاشت یک میلیارد درخت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0