جهش در خرید تضمینی با کشت قراردادی گندم
سرپرست معاونت برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی گفت: کشت قراردادی ۱ میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار گندم نوید جهش در خرید تضمینی را میدهد.
به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار، شاهپور علاییمقدم سرپرست معاونت برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران گفت: برای الگوی کشت ۱۳۲ همت اعتبار لازم است که ۷۰ همت برای مشوقها و ۶۰ همت برای پرداخت تسهیلات کمبهره در نظر گرفته شده است.
وی با بیان این که با اجرای الگوی کشت ظرفیت وابستگی در گندم از ۴۰ درصد به ۱۵ درصد میرسد، افزود: در محصول جو ۵۵ درصد وابستگی به دلیل محدودیت آبی و خاکی وجود دارد که بنا است میزان وابستگی را به ۲۰ درصد برسانیم.
سرپرست معاونت برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی به دستاورهای یکساله بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: شاهد رشد بخش کشاورزی بودهایم، به طوری که در غلات ۱۷ درصد تولید افزایش یافته و از ۱۷.۹ میلیون تن به ۲۱ میلیون تن رسیده است.
وی با اشاره به افزایش ۲۶۰ درصدی سطح زیر کشت قراردادی، تصریح کرد: کشت قراردادی پشتوانه الگوی کشت است.
به گفته علاییمقدم، کشت قراردادی ۱ میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار گندم نوید جهش در خرید تضمینی را میدهد.
وی به افزایش تولید محصولات مختلف از جمله برنج اشاره کرد و افزود: شاهد افزایش ۲۵ درصدی تولید برنج بودهایم و تولید این محصول از ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تن به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده است که سبب قطع وابستگی در این بخش خواهد شد.
سرپرست معاونت برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: امسال کمترین میران سنزدگی را در سطح مزارع کشور داشتیم، سال گذشته از مجموع ۴ میلیون تن گندمهای تحویلی به مراکز خرید، ۳۸ هزار تن آن دچار سنزدگی بودند، در حالی که امسال از ۷.۵ میلیون تن گندم خریداری شده، ۷ هزار تن دچار آفت سنزدگی شدند.
به گفته وی، شاهد افزایش ۳۰ درصدی در جهش تولید در دیمزارها هستیم.
علاییمقدم با بیان این که افزایش ۱۶۰ درصدی در تولید محصولات دیم رقم خورده است، گفت: سطح زیر کشت محصولات دیم از ۱ میلیون هکتار به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار افزایش یافته است.
سرپرست معاونت برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباره تولید محصولات شیلاتی، افزود: باید ارزانسازی و فراهمسازی محصولات شیلاتی انجام شود.
به گفته وی، در زمینه شیلات ۲۱۴ میلیون تن منابع پروتئینی از این بخش قابل برداشت است و با اصلاح الگوی مصرف فشار از بازار گوشت قرمز، سفید و تخممرغ برداشته میشود.
این مقام مسوول عنوان کرد: سرانه مصرف ایرانیان در حوزه محصولات شیلاتی نسبت به استاندارد جهانی بسیار پایین است در حالی که ظرفیت تولید کشور در این بخش حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن بوده و باید به بهرهبرداری برسد.
علاییمقدم به توافقنامههای امضا شده در یکسال اخیر با کشورهای مختلف اشاره کرد و افزود: ۹ توافقنامه دیپلماسی غذایی در یکسال اخیر به امضا رسیده است.
وی ادامه داد: دیپلماسی اقتصادی روشی برای پایداری تولید است.
سرپرست معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: هیچ گونه نگرانی بابت تامین کالاهای شب عید و ماه مبارک رمضان وجود ندارد.
وی در پایان از پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی به مجلس شورای اسلامی برای اعتبار ۱.۲ میلیارد دلاری در ۴ موضوع “الگوی کشت”، “کاشت یک میلیارد درخت”، “ایجاد شهرهای مولد” و “آبیاری سطحی” از صندوق توسعه ملی به صورت ارزی خبر داد و افزود: در این زمینه تاییدیه ضمنی را از مقام معظم رهبری دریافت کردهایم.
برچسب ها :اخبار کشاورزی ، خبرگزاری کشاورزی ، زراعت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0