کد خبر : 4063
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۴

رتبه ۳ تا ۱۹ ایران در تولید محصولات کشاورزی با وجود خشکسالی

رتبه ۳ تا ۱۹ ایران در تولید محصولات کشاورزی با وجود خشکسالی
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد رتبه ۳ تا ۱۹ ایران را در تولید ۲۰ محصول مهم کشاورزی در جهان اعلام کرد.

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد رتبه ۳ تا ۱۹ ایران را در تولید ۲۰ محصول مهم کشاورزی در جهان اعلام کرد.

به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار به نقل از خبرگزاری مهر، آخرین آمار منتشر شده از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) بر اساس آمار سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در جهان است و رتبه سوم تا نوزدهم را در تولید ۲۰ محصول مهم کشاورزی دارد.

ایران در تولید ۴ محصول رتبه ۳ را دارد

ایران سومین تولیدکننده خرما، عسل، پسته و گردو در جهان است. تولید سالانه خرمای ایران یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن است که بر این اساس ایران پس از مصر و عربستان سومین تولیدکننده این محصول در جهان شناخته می‌شود.

تولید عسل در ایران ۸۰ هزار تن در سال است که بالاترین تولید عسل در یک کشور پس از چین و ترکیه است. تولید عسل چین ۴۵۸ هزار تن در سال برآورد شده است.

جایگاه سوم پسته ایرانی در جهان

فائو تولید پسته ایران در سال ۲۰۲۰ را ۱۹۰ هزار تن اعلام کرد و ایران را پس از آمریکا و ترکیه در رتبه سوم قرار داد. ایران به طور سنتی در رتبه اول یا دوم تولید پسته جهان قرار داشته است، اما به دلیل خشکسالی در سال ۲۰۲۰، تولید به شدت کاهش یافت. تولید پسته آمریکا در سال جاری ۴۷۴ هزار تن بوده است.

ایران با تولید ۳۵۶ هزار تن گردو در رتبه سوم جهان قرار دارد. چین با ۱.۱ میلیون تن گردو در رتبه اول و آمریکا در رتبه دوم قرار دارند.

رتبه چهارم تولید بادام و هندوانه

ایران همچنین در تولید بادام و هندوانه رتبه چهارم جهان را دارد. میزان تولید بادام ایران ۱۶۴ هزار تن در سال گزارش شده است. آمریکا با ۲.۳۷ میلیون تن بادام در رتبه اول قرار دارد و اسپانیا و استرالیا در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

فائو میزان تولید هندوانه در ایران را ۲.۷ میلیون تن اعلام کرده است. چین با ۶۰ میلیون تن هندوانه در رتبه نخست جهان قرار دارد و پس از آن ترکیه و هند قرار دارند.

رتبه پنجم تولید کیوی نیز مربوط به ایران است. تولید کیوی ایران ۲۸۹ هزار تن در سال است. چین، نیوزلند و ایتالیا اولین تا سومین تولیدکنندگان بزرگ کیوی در جهان هستند. تولید کیوی چین ۲.۲۳ میلیون تن در سال است.

رتبه ایران در صیفی جات

ایران در تولید بادمجان رتبه ششم جهان را دارد. تولید بادمجان ایران در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۵۹۵ هزار تن بوده است. چین با ۳.۶ میلیون تن در رتبه نخست و پس از آن هند و مصر قرار دارند.

ایران در تولید پیاز و گوجه فرنگی نیز رتبه هفتم را دارد. ایران سالانه بیش از ۲ میلیون تن پیاز تولید می‌کند. هند با ۲۶.۷ میلیون تن پیاز بزرگترین تولید کننده این محصول در جهان است. چین و آمریکا به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

تولید گوجه فرنگی ایران ۵.۷ میلیون تن در سال است که کمتر از تولید تنها ۶ کشور جهان است. چین با ۶۴.۷ میلیون تن در صدر فهرست قرار دارد و پس از آن هند و ترکیه با رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

ایران همچنین در تولید اسفناج در رتبه هشتم جهان قرار دارد. تولید اسفناج ایرانی ۹۸ هزار تن در سال برآورد شده است. چین با ۲۸ میلیون تن در صدر فهرست قرار دارد. آمریکا و کنیا نیز در رتبه‌های دوم و سوم تولید این محصول قرار دارند.

فائو میزان تولید پرتقال ایرانی را ۲.۲ میلیون تن در سال اعلام کرده و ایران را نهمین تولیدکننده بزرگ این محصول معرفی کرده است. برزیل با ۱۶.۷ میلیون تن پرتقال در صدر فهرست قرار دارد و هند و چین در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

ایران در انگور و شکر نیز در رتبه یازدهم قرار دارد. تولید انگور ایران ۱.۹۹ میلیون تن و تولید شکر ۶.۲۲۵ میلیون تن است. چین با ۱۴.۷ میلیون تن انگور در صدر فهرست قرار دارد و پس از آن ایتالیا و اسپانیا قرار دارند. روسیه با ۳۳.۹ میلیون تن شکر بزرگترین تولیدکننده شکر در جهان است و پس از آن آمریکا و آلمان قرار دارند.

رتبه ایران در تولید گندم و چای

بر اساس گزارش فائو، ایران دوازدهمین تولیدکننده بزرگ گندم در جهان است. تولید گندم ایران در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۱۵ میلیون تن بوده است. چین با ۱۳۴ میلیون تن بزرگترین تولیدکننده جهان بوده و پس از آن هند و روسیه قرار دارند.

ایران در تولید چای نیز رتبه دوازدهم را دارد و با تولید بیش از ۸۴ هزار تن در این جایگاه قرار داشته است. چین با ۲.۹۷ میلیون تن چای در صدر فهرست قرار دارد و هند و کنیا با رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

ایران در تولید جو نیز در رتبه سیزدهم جهان قرار دارد. تولید جو ایران ۳.۶ میلیون تن در سال بوده است. روسیه با ۲۱ میلیون تن جو در رتبه اول قرار دارد و اسپانیا و آلمان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

تولید زیتون ایران ۱۰۸ هزار تن در سال است و ایران از این نظر در رتبه هجدهم جهان قرار دارد. اسپانیا با ۸.۱ میلیون تن بزرگترین تولیدکننده زیتون است و پس از آن ایتالیا و تونس قرار دارند.

سرانجام؛ ایران در تولید دو محصول سیب زمینی و گلابی رتبه ۱۹ را دارد.

میزان تولید سیب زمینی ایران ۴.۴۷ میلیون تن در سال اعلام شده است. چین با تولید ۷۸ میلیون تن سیب زمینی در رتبه اول قرار دارد. هند و اوکراین دوم و سوم هستند.

تولید گلابی ایران ۱۲۵ هزار تن در سال بوده است. چین با ۱۶ میلیون تن در صدر فهرست قرار دارد و پس از آن ایتالیا و ایالات متحده به عنوان دومین و سومین تولیدکننده بزرگ در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.