آبخیزداری در مسیر تبدیل به قانون
با تصویب لایحه آبخیزداری، دولت مکلف به اجرای طرحهای بیابان زدایی در سراسر کشور خواهد شد.
این لایحه که به گفته ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی، با تلاش محققان و کارشناسان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، پژوهشکده آبخیزداری و حفاظت خاک و نخبگان حوزه دانشگاهی تهیه و تدوین شده است، به کمیسیون زیربنایی دولت ارائه شده تا روند تصویب را طی کند.
آبخیزداری به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که به منظور حفظ منابع آب و خاک، جلوگیری از فرسایش زمین و استفاده بهینه از منابع طبیعی همزمان با جلوگیری از واردن شدن آسیب یا آسیب زا شدن آنها انجام میشود.
انجام آبخیزداری برای جلوگیری از بیابانزایی با توجه به شرایط اقلیمی ایران، اهمیت فراوانی برای کشور ما دارد.
بر اساس آخرین آمار ارائه شده توسط سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور حدود ۱۱۰ میلیون هکتار از وسعت ایران در معرض خطر بیابانی شدن قرار دارد.
آمارهای سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری نشان میدهد در حال حاضر وسعت بیابانهای کشور به رقمی بالغ بر ۳۲ میلیون هکتار میرسد که از این وسعت سطحی بالغ بر ۵.۷ میلیون هکتار بیابانهای شدیدا در معرض فرسایش بادی و حرکت شن روان و مولد گردوغبار هستند.
این عرصهها مولد طوفانهای گردوغباری هستند که مناطق دیگر را نیز تحت تاثیر قرار میدهند و افزایش حدود ۱۰ درصدی آنها در هر سال به شدت تهدید کننده است.
از این رو کارشناسان معتقدند که عملیات آبخیزداری و آبخوانداری برای مقابله با گسترش بیابان باید در کشور اجرا شود و این مساله در اولویت قرار گیرد.
از جمله مهمترین طرحهای پیشنهادی کارشناسان برای بیابان زدایی میتوان به کاشت درختان و گیاهان مناسب با شرایط اقلیمی مناطق، اجرای پروژههای مهار سیلاب و روان آب، برقراری تعادل دام و مراتع، پروژههای نوین ذخیره آب باران، احیای شورهزارها و استفاده از سوختهای جایگزین اشاره کرد.
تدوین لایحه آبخیزداری در وزارت جهادکشاورزی یکی از مهمترین خبرهای هفته آخر مهر ماه بود.
برچسب ها :آبخیزداری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0