ضرورت تغییر سیاستهای کشت در فصل زراعی
در پی تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی و وقوع خشکسالی در کشور تغییر سیاستهای کشت ضروری است و کشاورزان در انتظار ابلاغ الگوی کشت و تعرفههای صادراتی هستند.
به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار به نقل از خبرگزاری صداوسیما، ۱۸ روز تا پایان مهلت قانونی وزارت جهاد کشاورزی برای ابلاغ الگوی کشت و تعرفههای صادراتی محصولات جالیزی باقی مانده است. وزیر جهاد کشاورزی میگوید: برای حمایت از طرح الگوی کشت، قیمت خرید تضمینی را پیش از شروع فصل کشت ابلاغ خواهیم کرد تا کشاورزان بتوانند طبق آن برای کشت برنامه ریزی کنند.
تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی و وقوع خشکسالی از عوامل مهم تهدید حیات در حوزه کشاورزی است.
شادفر، کارشناس کشاورزی گفت: ۶۰۰ دشت کشور، دشت ممنوعه شناخته شده است. ۲۵۰ میلی متر متوسط بارندگی و آب استحصالی کشور است، ۱۰ برابر این مقدار تبخیر و تعرق داریم.
در شرایط این چنینی و تنگنای تنش آبی، اولویت کشت با محصولاتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت غذایی کشور دارند.
سیدجواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی نیز گفت: باید محصولات سبزی و صیفی را از کشت آبی مان خارج کنیم و به گلخانهها منتقل کنیم تا بتوانیم در زمینهای زراعی آبی، کشتهای راهبردی، غله و کشت پایه را برای رسیدن به خودکفایی انجام بدهیم.
نجفی علمدارلو، استاد دانشگاه نیز گفت: تعرفههای صادراتی بگذارد، هرگاه آن اتفاق بیافتد، دیگر کشاورز تصمیمات خودش را تعدیل میکند، اما این مستلزم اینست که مشوقهای کافی برای کالاهای اساسی با پرداختهای مستقیم و با اصلاح قیمتهایی که وجود دارد، داده شود.
ولیکن کشت محصولات جالیزی و آب بر در کشورمان به اندازهای زیاد است که هر ساله صدها هزار تن از این محصولات خراب و از چرخه مصرف خارج میشوند.
گرجی، استاد دانشگاه تاکید کرد: خاک، آب و کود و از همه چیز استفاده میکنیم، و محصول تولید میکنیم، اما ۳۰ درصد محصول هدر میرود. تخمین زده شده است که چیزی حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب آب از این راه هدر میرود.
در همین حال، تاکید بر تولید محصولات اساسی، دولت را بر آن داشته است که تا با اجرای کشت قراردادی و خرید تضمینی محصولات اساسی، کشاورزان را به کشت محصولات راهبردی و خودداری از کشت محصولات آب بر تشویق کند.
ساداتی نژاد در ادامه افزود: اگر موتور کشاورزی قراردادی روشن بشود، حتما خودکفایی را به سرعت به سمت اش میرویم که معیشت کشاورزان بهتر، و سبب کاهش وابستگی میشود، حالا بعدش سایر محصولات هم میرویم.
پرهمت، کارشناس اقتصاد کشاورزی نیز تاکید کرد: آبی که برای سبزی و صیفی استفاده میکنیم، میتوانیم برای کشت و تولید دانههای روغنی صرف کنیم البته این اقدام با حمایت هدف دار دولت شدنی است؛ بنابراین در کنار ممنوعیت و کاهش محصولات آب بر و جالیزی، و تشویق کشاورزان به کشت محصولات اساسی، استفاده از سامانههای نوین آبیاری، انسداد چاههای غیرمجاز، اصلاح الگوی کشت و استفاده از بذرهای مقاوم به خشکسالی از مهمترین راههای سازگاری با کم آبی در کشور است.
برچسب ها :الگوی کشت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0