کد خبر : 2394
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۴:۰۸

تولید ۱۸۵ میلیون تن محصول با کاهش ضایعات، آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز/ اجرای طرح سلامت تات برای افزایش کیفیت و سلامت محصولات

تولید ۱۸۵ میلیون تن محصول با کاهش ضایعات، آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز/ اجرای طرح سلامت تات برای افزایش کیفیت و سلامت محصولات
با کاهش خسارات ناشی از ضایعات و آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز از طریق گیاهپزشکی و حفظ نباتات می‌توان تولید محصولات کشاورزی را با ۵۰ درصد افزایش سالانه به ۱۸۵ میلیون تن درسال رساند.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: با کاهش خسارات ناشی از ضایعات و آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز از طریق گیاهپزشکی و حفظ نباتات می‌توان تولید محصولات کشاورزی را با ۵۰ درصد افزایش سالانه به ۱۸۵ میلیون تن درسال رساند.

به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار، سید مجتبی خیام‌نکویی در مراسم گشایش ۲۴ امین کنگره گیاه‌پزشکی ایران و دومین کنگره بیماری‌شناسی گیاهی طی سخنانی افزود: هر چند با گذشت ۴۳ سال تولید بخش کشاورزی از ۲۵ میلیون تن به حدود ۱۲۵ میلیون تن رسیده، اما هنوز حدود ۲۰ درصد نیاز ما به این محصولات از طریق واردات تامین می‌شود.

وی با اشاره به ضایعات ۲۰ تا ۳۰ درصدی محصولات کشاورزی و خسارات ۳۰ تا ۳۵ درصدی ناشی از آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز اظهار داشت: اگر به این دو مقوله به طور ویژه بپردازیم و راهکارهای جدید را ارایه و اجرایی کنیم شاهد افزایش ۵۰ درصدی میزان تولید در کشور خواهیم بود.

خیام‌نکویی، تولید غذا را یک مبحث کلیدی برای امنیت کشور خواند و تصریح کرد: با وقوع جنگ روسیه و اوکراین، دنیا متوجه شده است که غذا و تامین آن می‌تواند به بزرگترین چالش تبدیل شود و در ایران نیز طی چند دهه اخیر به امنیت غذایی توجه ویژه‌ای در دولت‌ها و مجلس شده است.

وی در همین حال به سلامت تولید محصولات کشاورزی در کشور تاکید کرد و گفت: تولید محصولات سالم نه تنها برای صادرات بلکه برای مصرف داخلی هم باید تامین شود و باید یک تحول جدید با استفاده از علم گیاهپزشکی در این زمینه ایجاد شود.

برند تات تضمین کننده سلامت محصولات کشاورزی

معاون وزیر جهاد کشاورزی از تدوین طرحی برای سلامت محصولات موسوم به “سلامت تات” خبر داد و اذعان داشت: بر اساس این طرح، کلیه محصولات گیاهی که در اختیار مردم قرار می گیرد باید در مرحله نخست موفق به دریافت برند “سلامت تات” شود و این محصولات قابلیت این را خواهند داشت که با قیمتی بالاتر به فروش برسند.

وی افزود: ما ابتدا این طرح را به صورت تشویقی شروع می‌کنیم، اما در یک بازه زمانی اجرای طرح سلامت تات به یک اصل تبدیل می‌شود.

خیام‌نکویی گفت: در واقع برند سلامت تات، تضمین کننده کیفیت و سلامت محصول خواهد بود و مردم بدون دغدغه می‌توانند از محصول دارای این برند استفاده کنند.

وی ادامه داد: لازمه اجرای طرح سلامت تات این است که مجموعه گیاه پزشکی وارد عرصه شود و در عین حال از ظرفیت‌های دانشگاهی و شرکت‌های دانش‌بنیان هم در حوزه سلامت محصولات استفاده کنیم.

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به فاصله میان بخش تحقیقات و عرصه‌های کشاورزی اشاره کرد و ابراز داشت: میان بخش تحقیقات و اجرا فاصله است و دستاوردهای تحقیقاتی در زمان طولانی وارد عرصه‌های کشاورزی می‌شود.

وی گفت: برای کاهش این فاصله و خلا، شورای راهبردی تحقیقات سلامت محصولات گیاهی کشور را تشکیل داده‌ایم و در چارچوب این شورا که یک کار ابتکاری است، ما ماموریت داریم از تمام ظرفیت‌های دانشگاهی، پژوهشی و بخش خصوصی استفاده کنیم تا دستاوردهای تحقیقاتی در کمترین زمان وارد عرصه‌های کشاورزی شود.

ضرورت تشکیل کمیته اجرایی توسط کنگره گیاهپزشکی ایران

خیام‌نکویی در همین حال از این کنگره خواست تنها خود را به ارایه مقالات علمی و پوستر در حوزه گیاهپزشکی محدود نکند و با تشکیل یک کمیته اجرایی برای رسوخ علم و دانش در مزارع و باغات قدم بردارد و هر سال گزارش کار خود را منتشر کند.

وی با بیان این که در حال حاضر ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان و ۱۵۸ هسته و واحد فناوری در بخش کشاورزی تشکیل شده است، اظهار داشت: هیات دولت موظف کرده تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی تا پایان ۱۴۰۱ به ۲۰ درصد کل شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور برسد.

معاون وزیر در سازمان تحقیقات ادامه داد: با این ترتیب یک هزار شرکت دانش‌بنیان باید ظرف امسال در زیرمجموعه‌های بخش کشاورزی از جمله در زمینه آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز تشکیل شود.

وی بر استفاده از علف‌کش‌ها و آفتکش‌ها بر پایه گیاهی در بخش کشاورزی تاکید و تصریح کرد: ما برای حفظ سلامتی و ارتقای کیفیت محصولات باید فضایی ایجاد کنیم که کاربری علفکش‌ها و آفتکش‌ها بر پایه گیاهی افزایش یابد و در عین حال باید بتوانیم به عملکرد و محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان اطمینان داشته باشیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.