کد خبر : 2651
تاریخ انتشار : جمعه ۲۵ شهریور ۱۴۰۱ - ۵:۲۵

آموزش به کشاورزان افزایش عملکرد ۳۰ تا ۴۰ درصدی را در پی دارد

آموزش به کشاورزان افزایش عملکرد ۳۰ تا ۴۰ درصدی را در پی دارد
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان گفت: آموزش صحیح به بهره‌برداران می‌تواند عملکرد بخش کشاورزی را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش دهد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان گفت: آموزش صحیح به بهره‌برداران می‌تواند عملکرد بخش کشاورزی را بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش دهد.

به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار به نقل از ایرنا، احمد دزیانیان با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۵۰ کلاس آموزشی حضوری و مجازی از سوی مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان(شاهرود) برگزار می‌شود، افزود: کارشناسان این مرکز در طول سال با حضور در روستاها در مناسبت‌های فصلی روش‌های هرس، مبارزه با آفات و بیماری‌ها و مقایسه ارقام جدید بذر را آموزش می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه کشاورزی در ایران هنوز به روش سنتی است و از نتایج تحقیقات پژوهشگران در عمل استفاده نمی‌شود، اظهار داشت: برای نمونه ۴۰ سال پیش در شاهرود تحقیقاتی انجام شد و کارشناسان به این نتیجه رسیدند که بهترین روش نگهداری انگور شیوه «کوردون» است اما هنوز کاشت و تربیت انگور در باغ‌ها به روش سنتی انجام می‌شود.

دزیانیان ادامه داد: در روش سنتی چاله‌های عمیقی حفر می‌شود که هم مصرف آب زیادی دارد و هم بیماری‌ها مانند سفیدک انگور در باغ‌ها گسترش پیدا می‌کند و در نتیجه باغداران مجبور به استفاده از سم بیشتر می‌شوند.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان ابراز داشت: باغ الگویی کاشت انگور به روش «کوردون» نیز در این مرکز موجود و برای بهره‌برداران قابل بازدید است.

دزیانیان همچنین بر ضرورت توجه بیشتر به حوزه آموزش و ترویج روش‌های نوین به کشاورزان تأکید کرد.

به گفته وی، آموزش کارکنان وزارت جهاد کشاورزی استان سمنان نیز در قالب نیازسنجی‌های آموزشی از سوی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، ۱۶۰ ژنوتیپ یا رقم زردآلو و ۱۳۵ رقم انگور در مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان(شاهرود) موجود است.

از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان ۲ درصد اراضی کشاورزی است. سطح زمین‌های زراعی شاهرود ۱۸ هزار هکتار است که ۲۴ درصد از زمین‌های کشاورزی استان سمنان را شامل می‌شود.

سطح باغ‌های شهرستان شاهرود هم ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۳۲ درصد باغ‌های استان سمنان را شامل می‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.