کد خبر : 1703
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۴:۰۴

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان:

اجرای طرح پایلوت مبارزه با آفات در سرخه/ رفع تصرف اراضی کشاورزی

اجرای طرح پایلوت مبارزه با آفات در سرخه/ رفع تصرف اراضی کشاورزی
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از اجرای طرح مبارزه با آفات جوندگان در سرخه به عنوان پایلوت خبر داد و گفت: این آفات سالانه ضررهای بسیاری به مزارع می‌زنند.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از اجرای طرح مبارزه با آفات جوندگان در سرخه به عنوان پایلوت خبر داد و گفت: این آفات سالانه ضررهای بسیاری به مزارع می‌زنند.

به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار به نقل از مهر، محمد رضا قاسمی در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست معاونان سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان به میزبانی این سازمان، از اجرای طرح پایلوت مبارزه با جوندگان در سطح ۱۰۰ هکتار در منطقه خنار از توابع روستای امامزاده عبدالله در شهرستان سرخه خبر داد.

وی با بیان اینکه جوندگان مزرعه کشاورزی به‌عنوان آفات عمومی در طبیعت وجود دارند و معمولاً در سال‌هایی که بارندگی و سرما و یخبندان وجود نداشته باشد این جوندگان به‌ویژه موش‌ها نسبت به زادوولد اقدام و حالت طغیانی پیدا می‌کنند، افزود: این جوندگان علاوه بر زیان‌های وارده به مواد غذایی به دلیل جویدن و حیف‌ومیل کردن انواع و اقسام مواد خوراکی و غیرخوراکی که باعث اتلاف و هدر رفت مقدار زیادی سرمایه ملی می‌شود به انسان و دام نیز از طریق انتقال و انتشار انواع بیماری‌های عفونی و مسری صدمه وارد می‌کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرخه تصریح کرد: همچنین این جوندگان سبب ایجاد خسارت از طریق جویدن و از بین بردن مواد غیرخوراکی مانند کابل‌های برق و تلفن و ایجاد آتش‌سوزی و حریق، خرابی ساختمان‌ها و یا سوراخ کردن آن‌ها و هدر دادن آب آبیاری و جویدن لوله‌های آبیاری تحت‌فشار می‌شوند از سوی دیگر انواع جوندگان خسارت زایی که تا به حال در شهرستان سرخه شناسایی شده‌اند شامل موش مغان و موش ورامین است.

قاسمی با بیان اینکه در کنار تمامی روش‌هایی که منجر به کاهش جمعیت جوندگان و کاهش میزان خسارت ایجاد شده توسط آن‌ها می‌شود مبارزه شیمیایی یکی از روش‌های مناسب برای کنترل این آفت است از این رو تصمیم بر آن شد که در منطقه از شهرستان که بیشترین تراکم و موش در آن مشاهده شده طرح پایلوت مبارزه با جوندگان اجرا شود، تاکید کرد: برای این منظور عملیات پروب برداری در منطقه خنار که بیشترین سطح کشت آن شامل باغات و زراعت حبوبات و یونجه است توسط کارشناسان و بهره‌برداران با هماهنگی شورا و دهیار منطقه انجام شد و پس از تعیین تراکم موش و تأمین سم مورد نیاز از واحد حفظ نباتات استان سمنان طرح پایلوت در سطح ۱۰۰ هکتار اجرا شد.

وی در ادامه از رفع تداخل ۹۹ هکتار از ارضی ملی در استان سمنان در دو ماهه اول سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: جلسات کمیسیون رفع تداخل در استان سمنان به صورت مکرر برگزار و در این جلسات تعداد ۳۳ پلاک از سوی اعضای کمیسیون بررسی شده است.

سرپرست جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به مصوبات نشست فوق بیان داشت: در این جلسات مساحت ۱۶۹ هزار و ۴۳۹ هکتار از اراضی ملی و غیر ملی بررسی شد لیکن از این مقدار ۹۹ هکتار از اراضی ملی کسر و به اراضی غیر ملی اضافه شد.

قاسمی با بیان اینکه رفع تداخل اراضی در استان سمنان در راستای اجرای ماده ۵۴ قانون رفع موانع تولید اجرا می‌شود خاطرنشان کرد: این مهم به کمک تولید و رفع موانع در این حوزه آمده و همچنین به کاهش دعاوی حقوقی بهره برداران کمک می‌کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.