کد خبر : 728
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۱

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:

تامین پایداری سفره مردم با متناسب‌سازی قیمت محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۱

تامین پایداری سفره مردم با متناسب‌سازی قیمت محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۱

وزیر جهاد کشاورزی گفت: متناسب‌سازی قیمت محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۱، یکی از وظایف اصلی وزارت جهاد کشاورزی است تا پایداری سفره مردم تامین شود. به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار، سید جواد ساداتی‌نژاد در نشست صمیمی با کارکنان وزارت جهاد کشاورزی به مناسبت عید نوروز، ضمن تبریک سال نو و ایام ماه مبارک رمضان

وزیر جهاد کشاورزی گفت: متناسب‌سازی قیمت محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۱، یکی از وظایف اصلی وزارت جهاد کشاورزی است تا پایداری سفره مردم تامین شود.

به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار، سید جواد ساداتی‌نژاد در نشست صمیمی با کارکنان وزارت جهاد کشاورزی به مناسبت عید نوروز، ضمن تبریک سال نو و ایام ماه مبارک رمضان اظهار کرد: از زحمات شما در سال ۱۴۰۰ در وزارت جهاد کشاورزی و مجموعه گسترده و بزرگ این وزارتخانه در کل کشور تشکر می‌کنم.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰، در نیمه دوم سال که شروع دولت سیزدهم بود، اتفاقات خوب و سختی را با هم گذراندیم و هر چه به موفقیت رسیده نتیجه تلاش‌های شما بوده است.

ساداتی‌نژاد خاطرنشان کرد: ما ماموریت‌های جدیدی در وزارت جهاد کشاورزی دریافت کرده‌ایم؛ تا پیش از این حوزه بازرگانی، تنظیم بازار و تجارت محصولات کشاورزی متعلق به وزارت صمت بود که از ابتدای دولت سیزدهم به دستور رئیس جمهور مسئولیت این بخش به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد.

وی افزود: واگذاری این امور به وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۲ تبدیل به قانون شده بود اما اجرایی نشده بود ولی در ابتدای دولت این وظیفه به وزارت جهادکشاورزی بازگشت و کل زنجیره تامین غذا از مزرعه تا سفره دارای یک متولی و فرمانده شده است.

مقام عالی وزارت تصریح کرد: اعتقاد من این است که اگر بخواهیم به نفع مردم و سفره آنها کار کنیم، قطعا این فرماندهی واحد به نفع مردم است و باعث پایداری تولید و دسترسی بهتر برای مردم می‌شود.

وی در رابطه با کمبود منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی برای بازرسی بازار و نظارت بر توزیع عنوان کرد: ما نیروی انسانی و تجربه لازم را در بازرسی نداشتیم اما در جلسات، به قطع گفتم که وزارت جهاد کشاورزی از عهده این ماموریت به خوبی بر خواهد آمد، کمااینکه اگر سال ۹۹ را با نیمه دوم سال ۱۴۰۰ مقایسه کنیم آرامش بهتری را برای مردم ایجاد کرده‌ایم و این در حالی است که تحریم‌ها و تامین مالی به همان شکل بود، توانستیم ۵۳ درصد در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ بیشتر از نیمه اول نهاده تحویل کشاورزان دهیم، از صف‌های کیلومتری و تحویل مرغ با‌ کدملی خبری نبود و بازار شب عید آرام بود و در ماه رمضان هم همین مسیر ادامه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: از تمام دلسوزی‌ها و تلاش‌های کارکنان وزارتخانه به خصوص در ایام عید تشکر می‌کنم، بازرسی در کل شهرستان‌ها و استان‌ها به خوبی انجام شد و در سال ۱۴۰۱ باید بتوانیم با ایجاد امکانات بهتر و نظم‌دهی، حوزه بازرسی را بهتر از قبل به پیش ببریم.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر انتظار مردم از متناسب‌سازی قیمت محصولات کشاورزی گفت: متناسب‌سازی قیمت محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۱، یکی از وظایف اصلی وزارت جهاد کشاورزی است تا پایداری سفره مردم تامین شود و با ظرفیت و توانمندی که در همکاران ما وجود دارد این مهم انجام خواهد شد.

وی در رابطه با توقف صادرات برخی محصولات در سال ۱۴۰۰ بیان کرد: در شروع کار دولت متوقف شدن صادرات یک محصول را داشتیم که یکی از سختی‌های ما بود و بزرگ‌نمایی زیادی انجام شد در حالی که این اتفاق در تجارت یک امر طبیعی است.

ساداتی‌نژاد ادامه داد: محصول تولیدی ما مشکل سلامت نداشت و تنها مشکل رعایت پروتکل در استفاده از آفت‌کشی بود که در کشور مقصد ثبت نشده بود و با پیگیری‌های فنی مجموعه وزارت جهاد کشاورزی یک مسیر جدید برای صادرات محصولات کشاورزی باز شد.

وی با بیان این که مقام معظم رهبری امسال را سال “تولید، دانش بنیان، اشتغال‌آفرین” نامیده‌اند و فرمان بزرگی صادر کرده‌اند، ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ باید جوری عمل کنیم تا بتوانیم در پایان سال رضایت امام خود را داشته باشیم و در بحث تجارت کشاورزی، خودکفایی و کشاورزی قراردادی به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: از ابتدای دولت در وزارت جهاد کشاورزی تلاش کردیم کشاورز ایرانی هر محصولی می‌کارد بر پایه قرارداد باشد و کشاورز به دنبال مشتری برای خرید محصول خود نباشد، کشاورزی اقتصاد است و باید روابط اقتصادی و تجاری را بر آن حاکم کنیم.

وی با اشاره به این که ۴۰ درصد از محصولات کشاورزی در دنیا از طریق کشاورزی قراردادی انجام می‌شود اما در کشور ما این عدد یک درصد است، عنوان کرد: در هر سال ۲۷ درصد محصول کشاورزی ما تبدیل به ضایعات می‌شود و ۱۳ میلیارد متر مکعب آب صرف این تولید می‌شود در حالی که ما دچار خشکسالی هستیم، کشاورزی قراردادی بهترین راه حل این مشکل است.

ساداتی‌نژاد ادامه داد: باید به کشاورز بذر، کود، سم، آموزش و بیمه بدهیم و در انتهای برداشت محصول با خرید آن تسویه حساب کنیم و این کار عملکرد را بالاتر می‌برد، برخی کشورها ۹۰ درصد تولید را قراردادی انجام می‌دهند.

وی افزود: ما کشاورزی قراردادی را از مهر ماه شروع کرده‌ایم و تا زیرساخت‌های آن در آبان ماه تکمیل شد فصل کشت گندم را از دست دادیم اما ۲۵۰ هزار هکتار کشاورزی قراردادی گندم انجام شد که در سال ۱۴۰۱ قصد داریم تمام محصولات کشاورزی را از طریق کشاورزی قراردادی تولید کنیم.

مقام عالی وزارت خاطرنشان کرد: میوه نوروز سال ۱۴۰۲ را با کشاورزی قراردادی با باغداران پیش خواهیم برد و امیدواریم این فرآیند بتواند تا ۲۰ درصد کشاورزی کشور را تحت شعاع قرار دهد.

وی در رابطه با هدفمندسازی یارانه‌ها عنوان کرد: تا زمانی که ارز ترجیحی برقرار باشد ما رسالت خود را انجام خواهیم داد تا دامداران و کشاورزان با خیال راحت فعالیت کنند لذا هیچ دغدغه‌ای در زمینه تامین مالی و نیازهای دامداران وجود نخواهد داشت.

ساداتی‌نژاد در خصوص مسائل رفاهی کارکنان وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: گفت و گویی را با آقای میرکاظمی داشتم تا در زمینه مسائل رفاهی پرسنل وزارت جهاد کشاورزی به خصوص با مأموریت‌های جدید این وزارتخانه، تصمیم‌گیری عادلانه انجام شود و امیدواریم که به یک نتیجه مطلوب برسیم.

وی با بیان این که ما وزارتخانه بزرگی هستیم و شاید هیچ وزارتخانه‌ای به اندازه ما ظرفیت و سازمان مختلف نداشته باشد، عنوان کرد: باید در حوزه رفاهیات با سازوکارهای خودمان پیش برویم و از ظرفیت‌ سازمان‌های بدنه وزارتخانه استفاده کنیم تا افزایش بهره‌مندی را در حوزه رفاهی به دنبال داشته باشیم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در بحث مسکن کارکنان هم که پروژه آن پیش از دولت سیزدهم شروع شده و دچار مشکلاتی بود، در حال رفع آن هستیم و با به سرانجام رسیدن آن شرایط مطلوبی برای کارکنان وزارت جهاد کشاورزی ایجاد خواهد شد.

ساداتی‌نژاد ابراز امیدواری کرد: در سال ۱۴۰۱ بهبود در رضایت کارکنان وزارت جهاد کشاورزی را نسبت به سال ۱۴۰۰ داشته باشیم، کارکنان این وزارتخانه نجیب‌ترین و دلسوزترین کارکنان دولت هستند و تلاش می‌کنیم در سال ۱۴۰۱ بخشی از مشکلات این عزیزان را برطرف کنیم.

وی در رابطه با صادرات محصولات کشاورزی عنوان کرد: ما نباید به اندازه نیاز کشور تولید کنیم و باید این تفکر را در وزارت جهادکشاورزی تغییر دهیم، ما باید برای تجارت و صادرات تولید کنیم و نباید جلوی واردات را بگیریم و می‌توانیم، محصول وارداتی را فراوری کرده و مجدد صادر کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر جایگاه ما در منطقه را ترکیه گرفته است و ما باید کشور را به هاب محصولات اساسی کشاورزی تبدیل کنیم که این کار امنیت غذایی پایدار ایجاد خواهد کرد.

مقام عالی وزارت گفت: تلاش ما این است که اختیارات را به استان‌ها واگذار کنیم تا بتوانند خودشان تصمیم‌گیری کنند و با ایجاد سامانه‌ها با کمترین حضور فیزیکی کارها پیگیری شود.

وی ابراز امیدواری کرد: بتوانیم در سال جدید رصدخانه کشاورزی داشته باشیم و تمام اطلاعات کشاورزی را در اختیار بگیریم، در حال حاضر عدد و رقم‌ها برآوردی است و در حوزه غذا نمی‌شود با برآورد کار را پیش برد و به یک مدیریت قوی در این زمینه نیاز داریم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.