سرپرست مجری طرح گندم خبرداد:
اجرای طرح ۵ ساله برای پایداری تولید گندم از سال زراعی آینده
سرپرست مجری طرح گندم از تدوین و اجرای طرح ۵ ساله برای پایداری تولید این محصول و توسعه کشاورزی حفاظتی از سال زراعی آینده خبر داد. به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار، «سهراب سهرابی» افزود: این طرح ۵ ساله با هدف ارتقای بهرهوری آب، افزایش عملکرد تولید در واحد سطح و پایداری تولید در اراضی
سرپرست مجری طرح گندم از تدوین و اجرای طرح ۵ ساله برای پایداری تولید این محصول و توسعه کشاورزی حفاظتی از سال زراعی آینده خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار، «سهراب سهرابی» افزود: این طرح ۵ ساله با هدف ارتقای بهرهوری آب، افزایش عملکرد تولید در واحد سطح و پایداری تولید در اراضی آبی و دیم از سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ اجرا میشود.
سرپرست مجری طرح گندم اظهارداشت: در قالب این طرح بیش از ۵۰ درصد اراضی آبی و ۵۰ درصد اراضی دیم گندم زیر پوشش کشاورزی حفاظتی با شیوه کشت مستقیم یا بیخاکورزی و شیوه کمخاکورزی قرار میگیرد.
وی درباره سطح فعلی اجرای کشاورزی حفاظتی در گندمزارهای کشور تصریح کرد: کشاورزی حفاظتی با شیوه کشت مستقیم در سطح حدود ۱۸۰ هزار هکتار اراضی آبی و ۸۵ هزار هکتار اراضی دیم اجرا میشود و اگر بخواهیم شیوه کمخاکورزی را نیز محاسبه کنیم این اعداد افزایش مییابد.
سهرابی گفت: در کشت مستقیم، عملیات کاشت بدون خاکورزی صورت میگیرد و ماشین کارنده وارد مزرعه شده و کود و بذر را همزمان در خاک قرار میدهد و در این روش دیگر نیاز به شخم زدن زمین نیست.
وی اظهار داشت: در این طرح، حمایتهایی را به کشاورزان در اراضی آبی و دیمزارهای گندم ارایه خواهیم کرد، از جمله در زمینه خرید دستگاههای کشت مستقیم با نرخ سود ۴ درصد که هماکنون هم در حال انجام است، ضمن آن که ۳۰ درصد قیمت ماشینهای کارنده نیز توسط دولت و ۷۰ درصد باقیمانده از سوی متقاضیان پرداخت خواهد شد.
سرپرست مجری طرح گندم با بیان این که اعتبارات طرح ۵ ساله پایداری گندم پیشبینی شده است، ابراز امیدواری کرد: دولت و مجلس از این طرح حمایت کنند، زیرا اعتبارات و هزینههای اجرای این طرح نسبت به درآمدی که عاید کشور و کشاورزان میشود، عدد بزرگی نیست.
وی با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین و تبعات آن در بخش تولید و بازار محصولات کشاورزی تصریح کرد: چارهای به جز خوداتکایی در تولید محصولات استراتژیک نداریم.
سهرابی، گندم را مهمترین محصول استراتژیک در تامین امنیت غذایی در کشور خواند و گفت: در ایران بیش از ۴۰ درصد انرژی و ۴۴ درصد پروتیین مورد نیاز مردم از طریق گندم تامین میشود و این محصول نقش کلیدی در امنیت غذایی دارد.
برچسب ها :پایگاه خبری کشاورز نگار ، پایگاه خبری کشاورزی ، پایگاه_خبری_کشاورزنگار ، کشاورز نگار ، کشاورز_نگار ، کشاورزنگار ، کشاورزی ، وزارت جهاد کشاورزی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0