کد خبر : 257
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ دی ۱۴۰۰ - ۶:۲۲

تحقق امنیت غذایی پایدار از مسیر علم و فناوری می‌گذرد

تحقق امنیت غذایی پایدار از مسیر علم و فناوری می‌گذرد

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: مسیر امنیت غذایی پایدار از حوزه علم و فناوری می گذرد و لازم است نقش‌آفرینی این سازمان به ویژه در تصمیمات اتخاذ شده در قرارگاه امنیت غذایی تقویت شود. به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار، دکتر خیام‌نکویی در نشست شورای تحقیقات کشاورزی با بیان

معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: مسیر امنیت غذایی پایدار از حوزه علم و فناوری می گذرد و لازم است نقش‌آفرینی این سازمان به ویژه در تصمیمات اتخاذ شده در قرارگاه امنیت غذایی تقویت شود.

به گزارش پایگاه خبری کشاورز نگار، دکتر خیام‌نکویی در نشست شورای تحقیقات کشاورزی با بیان این که برخی از ماموریت‌های این قرارگاه به عهده سازمان تات است، از روسای موسسه‌های تحقیقاتی خواست مشارکت فعالی در ارائه پیشنهادات خود پیرامون رویکردهای قرارگاه امنیت غذایی داشته باشند.

وی ضرورت ارائه معرفی اثربخش سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به دستگاه‌های نظارتی و جامعه هدف را از طریق تقویت روابط عمومی موسسه‌ها و مراکز استانی و فعالیت رسانه‌ای موثر مورد توجه قرار داد و مشارکت در راستای احصا و تدوین وظایف حاکمیتی سازمان به منظور انعکاس دورنمای جامع از هویت سازمانی تات را خواستار شد.

خیام‌نکویی با اشاره به موضوع همسان‌سازی اعضای هیات علمی گفت: به طور کلی موضوع همسان‌سازی یک چالش اساسی است که متاسفانه تدابیر لازم برای اجرای این کار در کل مراکز پژوهشی و آموزش عالی در نظر گرفته نشده بود که با پیگیری‌های به عمل آمده در نشستی که در حضور رئیس جمهور برگزار شد، گزارشی از موضوع همسان‌سازی ارائه شد و رییس جمهور نیز بر انجام این موضوع تاکید کردند.

وی در خصوص آخرین تصمیمات اتخاذ شده پیرامون همسان‌سازی اعضای هیات علمی، تصریح کرد: با پیشنهاد رییس جمهور مقرر شده است ۵ وزیر که با موضوع همسان‌سازی هیات علمی مرتبط هستند، طی نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار رفع مشکلات قانونی آن در مجلس شوند.

رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی به موضوع حذف ردیف بودجه برخی از موسسات اشاره کرد و افزود: رویکرد ما این است که به سمتی پیش برویم که موسساتی که ردیف بودجه ندارند هم بودجه‌دار شود لذا با پیگیری‌های به عمل آمده در مکاتبه با سازمان برنامه و بودجه ردیف بودجه ۱۰ موسسه که حذف شده بود احیا شد.

دکتر خیام‌نکویی در خصوص ردیف بودجه سال ۱۴۰۱، چالش‌های آن و نیز تصرف برخی ایستگاه‌ها و محیط‌های پژوهشی مطالبی بیان کرد.

وی نیروی انسانی سازمان تات را توانمند توصیف کرد و افزود: مهمترین سرمایه سازمان تات نیروی انسانی است، نیروهای این سازمان در رده ‌ای مختلف چه در هیات علمی چه غیر هیات علمی توانمند هستند و این موضوع در کنار تجربه ارزشمند ۵ دهه تحقیق و پژوهش در حوزه‌های مختلف و برخورداری از زیرساخت‌های گسترده مثل زمین و عرصه تحقیقاتی، آزمایشگاه و تجهیزات در مقایسه با سایر دستگاه‌های اجرایی فرصت ویژه‌ای برای سازمان تات رقم زده است که بتواند با برنامه‌‌ریزی و مدیریت صحیح منابع بر کمبودهای بودجه‌ای و چالش‌های این حوزه فائق شود.

رئیس سازمان تحقیقات، با تاکید بر این که فلسفه برگزاری شورای تحقیقات و این‌گونه جلسات گفتگو و بحث و تبادل نظر نبوده و باید نتایج و تاثیر آن در بخش پدیدار شود، گفت: دیدگاه‌ها و نظرات در جلسات شورای تحقیقات سازمان باید رصد، پایش، ابلاغ و پیگیری شود تا هم شاهد تاثیر آن در آینده تحقیق، آموزش و ترویج بوده و هم نتیجه و تاثیر آن را در تحرک بیش از پیش بخش شاهد باشیم.

وی در این جلسه بر مغتنم شمردن وقت در انجام وظایف تاکید کرد و افزود: باید در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به احصای کارهای حاکمیتی اقدام شود تا بتوان هر چه سریع‌تر در حوزه‌های تعریف شده دستاوردهای محققان و پژوهشگران بخش کشاورزی را ارائه کرد و اطمینان دولت و مردم را به موسسه‌ها و مراکز علمی سازمان در تامین امنیت غذایی پایدار جلب کرد.

خیام نکویی خواستار تلاش در جهت تبدیل نتایج دستاوردهای سازمان تات به زبان اقتصادی شد و گفت: باید به گونه‌ای عمل گردد که وزیر جهاد کشاورزی و مسئولان وزارتخانه بتوانند آثار نفوذ و فعالیت پژوهشی موسسه‌های تحقیقاتی سازمان را به راحتی درک کنند.

معاون وزیر در سازمان تحقیقات کشاورزی، ضرورت نظارت و ارزیابی را مورد تاکید قرار داد و خواستار استفاده بیشتر از فناوری و هوش مصنوعی، ایجاد مکانیسم رصد اثربخشی یافته‌های محققین، ارتقای استانداردهای پژوهشی و استفاده بیشتر از ظرفیت بخش خصوصی و تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی شد.

وی نشست مستقیم روسا و مسئولین موسسه‌ها و مراکز تحقیقاتی سازمان با کارکنان را حائز اهمیت دانست و ضمن مثبت خواندن برآیند آن در پیشبرد اهداف سازمانی اظهار داشت: استفاده از تمام ظرفیت‌های نیروی انسانی و نرم‌افزاری و پژوهشی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی می‌تواند ما را در احصا و رفع چالش‌های این بخش یاری‌رسان باشد و در این راه باید از تمامی این ظرفیت‌ها به نحو احسن استفاده کرد.

خیام نکویی از نگاه تمرکززدایی بودجه و انجام امور عملیاتی موسسه‌ها و مراکز تحقیقاتی سازمان سخن گفت و با تاکید بر حرکت در مسیر اهداف سازمان، ارائه دستاوردهای علمی، اجرایی و آموزش و ترویج آن تا حصول نتیجه در بخش و همچنین احصاء چالش‌های بخش کشاورزی و ارائه راهکارهای علمی و پژوهشی برای رفع این چالش‌ها، ابراز امیدواری کرد؛ نتایج کار به گونه‌ای باشد که بتوان جایگاه واقعی تحقیق، آموزش و ترویج کشاورزی در تامین امنیت غذایی پایدار کشور احصا شود و لوکوموتیو پیشران در وزارت جهادکشاورزی باید سازمان تات باشد.

رئیس سازمان تحقیقات،‌ آموزش و ترویج کشاورزی، با بیان این که نهم دی ماه، حماسه بی‌نظیر مردم ایران در پاسخ به فتنه و روز بیمه شدن انقلاب و نظام بود و سیزدهم دی ماه، روز شهادت سردار بزرگ اسلام شهید سپهبد سلیمانی است، گفت: به فرموده مقام معظم رهبری، شهید سلیمانی یک مکتب است و لازم است ما از این شخصیت الهام‌بخش به عنوان یک الگوی قابل تعمیم به سایر حوزه‌ها از جمله حوزه‌های ماموریتی سازمان تات در تحقیقات آموزش و ترویج در ایجاد تحول بهره‌مند شویم.

پژوهش محور توسعه پایدار در هر کشور است

در ادامه این مراسم مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان، از دین مبین اسلام به عنوان دینی که پذیرش آن بر اساس تحقیق و تفکر بوده یاد کرد و اظهار داشت: اسلام عزیز برای پژوهش و جستجو در عالم علم اهمیّتی ویژه قائل می‌باشد، همچنین اهمیّتی که دین اسلام به اندیشه، علم‏ آموزی و پژوهش داده، بسیار شایان توجه است.

حجت‌الاسلام سعیدیان در خصوص جایگاه و اهمیت علم و تحقیق و پژوهش در اسلام از منظر آیات و روایات افزود: پژوهش کوششی برای یافتن بهترین راهکارهای ممکن برای حل مشکلات موجود در عرصه‌های زندگی و راهی برای گسترش مرزهای دانش و گشودن افق‌های تازه برای آیندگان است.

وی تحقیق علمی را در بخش کشاورزی به عنوان ضروری‌ترین نیاز امروز جامعه برای تامین امنیت غذایی پایدار نام برد و گفت: پژوهش باید به گونه‌ای صورت پذیرد که محدود به زمان و مکان نباشد و انسان هیچ وقت نباید دست از پژوهش بردارد. چون اگر پژوهشی نشود، دانش بشری افزایش نخواهد یافت و دچار سکون و رکود خواهد شد.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان، پژوهش را موتور محرک پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور خواند و ادامه داد: پژوهش دانایی و پیشرفت جامعه و افزایش توسعه را به دنبال خواهد داشت و نوع و سطح فعالیت‌های پژوهشی، یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت کشور محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر این که توسعه پایدار و همه‌جانبه در هر کشوری به نحو قابل توجهی در گرو گسترش کمی و کیفی فعالیت‌های پژوهشی آن کشور است، بیان داشت: در واقع پژوهش یکی از محورهای مهم تضمین پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور است.

در این جلسه هر یک از معاونان، مدیران کل و روسای موسسه‌های تحقیقاتی پیرامون موضوعات مطرح شده به طرح دیدگاه‌های خود پرداختند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.